Bistro Paulus

Bistro Paulus je umístěno v proskleném atriu nejmodernější kancelářské budovy v Olomouci – Envelopa Office Center. Denní světlo spolu s unikátní dlažbou vás upoutá již při příchodu do bistra, tady na vás čeká jednoduchý a elegantní design založený na několika výrazných interiérových prvcích – kontrast přiznaných sítí v podhledech s dřevěnou podlahou, boxy s látkovými sedačkami nebo originální nábytek, kterému vévodí šéfkuchařův stůl. Za výdejními pulty pulsuje jedna z nemodernějších kuchyní v širokém regionu, které vévodí masivní grill Big Green Egg na dřevěné uhlí.

Moderní kantýna 21. století je založena na nápadu, kvalitě, jednoduchosti a zážitku. Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi již od 7.30 ráno, oběd s výběrem dvou polévek, několika hotových jídel, specialit z našeho grilu, nabídkou salátů a dezertů od 11.00 do 14.30. Celý den nabízí bistro snacky, dezerty, obložené chlebíčky a zákusky, kvalitní kávu, výběr čajů a domácích limonád a další nealko i alko sortiment.

Bistro-Paulus_Galerie-04

Kvalitní suroviny, profesionální přístup

Tomu, co uvidíte na stole a ve vitrínách, předchází pečlivý výběr surovin od místních dodavatelů masa, zvěřiny, kuřat, vajec, mléčných výrobků, sýrů, bylinek, medů aj. Náš zkušený a nadšený tým využívá řadu moderních způsobů přípravy a zpracování produktů – fermentování, zavařování, nakládání, metody sous-vide apod. Ve spolupráci s regionálním řeznictvím máme vlastní produktovou řadu zavařených a nakládaných masových produktů, z naší dílny jsou i všechny cukrářské speciality či chléb.

Bistro Paulus tvoří zároveň zázemí jedné z největších cateringových firem na Moravě, která pod hlavičkou společnosti Lobster Catering nabízí moderní, nápadité a komplexní služby v oblasti pořádání gastronomických akcí po celé ČR. Opět s garancí michelinského šéfa Pauluse. Svatba, teambuilding pro 500 lidí, firemní večírek pro vybranou klientelu nebo rockový koncert. Pro nás existují pouze výzvy, ne problémy. Zvládneme opéct krůtu či býka na louce, připravit svatební menu pro vegetariány i vydat 800 porcí kvalitního jídla na food festivalu.

Náš tým

Dobrou restauraci dělá především kvalitní personál. Nám se podařilo dát dohromady tým skutečných profesionálů, kteří mají za sebou zkušenosti z českých i zahraničních podniků a bezmezně milují svoji práci. Zároveň však mají nadhled a vždy je najdete v dobré náladě.

Roman Paulus

spolumajitel, garant projektu

Od dětství snil o možnosti vařit ve špičkových světových restauracích. Po revoluci proto využil nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil profesionální kariéru. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně, poté půl roku pracoval na zaoceánské lodi Queen Elisabeth 2.

Mezi léty 2000 – 2007 působil v hotelech řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Absolvoval stáže v  mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) a světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu).

Je nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru: pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. V současnosti je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké společnosti Lobster Catering.

Petr Stoklásek

šéfkuchař

Šest let stál po boku Romana Pauluse v michelinské restauraci Alcron. Pracoval na různých pozicích v řadě podniků doma i v zahraničí – např. v Schloss hotelu Dürnstein v rakouském Wachau, v Hochfirst hotelu pod ledovcem Ötztal, v pražském Marriottu nebo v projektu Elitegourmet.

V Bistru Paulus zakotvil jako šéfkuchař poté, co se vrátil na rodnou Hanou. Protože část života strávil v Rakousku, nedá dopustit na tamní kuchyni, ale hlavně kvalitu jídel a servisu. Přísný šéf dohlíží na to, aby v kantýně vše klapalo jako švýcarské hodinky a každý přesně věděl, co má dělat. Často se osobně vydá za hosty a ptá se jich na zpětnou vazbu, aby mohl se svým týmem podnik dál posouvat kupředu.

Petr rád cestuje a poznává krásy světa – zejména prostřednictvím krajové gastronomie, lyžuje, hraje squash a je zapáleným hokejovým fanouškem.

Daniel Schiner

spolumajitel, obchodní ředitel

Už při střední hotelové škole ve Velkém Meziřící absolvoval několik zahraničních stáží. I když působil v restauracích v Olomouci a v Praze, táhlo ho to do světa. Pět let poznával taje gastronomické branže na exotických Bermudách (USA). Několik let působil také v Itálii, kde mu učarovala zejména toskánská kuchyně.

Po návratu ze zahraničí pracoval v olomouckých podnicích Gastroland a Bowland a od roku 2013 řídil Lobster Family Restaurant v Galerii Šantovka v Olomouci. Pod jeho vedením restaurace dvakrát zvítězila v anketě nejúspěšnější podnik Garden Food Festivalu. Poslední rok Daniel vede projekt Lobster Catering a často ho najdete také za pultem Bistra Paulus.

V práci je perfekcionista náročný na druhé i na sebe, v civilu milovník dobrého jídla a věrný fanoušek olomouckého fotbalu a hokeje.

Hledáme posily do týmu

Gastronomie je jedním z nejzajímavějších a nejstarších oborů lidské činnosti. Naši předkové často považovali jídlo za obřad. Tam, kde se stolovalo, neřinčely zbraně. U nás řinčí hrnce a pánve, ale panuje dobrá nálada a týmový duch – v kuchyni, za barem i na akcích. Díváte se na svět s optimismem? Rádi poznáváte nové lidi a místa? Milujete jídlo a pití? Chcete se učit nové věci od těch nejlepších profesionálů v oboru pod vedením Romana Pauluse? Nebojte se přijít mezi nás. Koušeme jen do masa, chleba a salátu.

Hledáme cukráře a cukrářky

Neustále hledáme nové talenty. Zaujali jsme tě a chceš se přidat do našeho týmu? 

Pošli nám svůj životopis na e-mail info@bistro-paulus.cz a my se co nejdříve ozveme.

 

Budeme se těšit!

Hledáme číšníky a servírky

Neustále hledáme nové talenty. Zaujali jsme tě a chceš se přidat do našeho týmu? 

Pošli nám svůj životopis na e-mail info@bistro-paulus.cz a my se co nejdříve ozveme.

 

Budeme se těšit!

Hledáme kuchaře a kuchařky

Neustále hledáme nové talenty. Zaujali jsme tě a chceš se přidat do našeho týmu? 

Pošli nám svůj životopis na e-mail info@bistro-paulus.cz a my se co nejdříve ozveme.

 

Budeme se těšit!

Galerie

Moderní, elegantní, stylový, přitom jednoduchý a vzdušný. S dřevem, kamenem a designovými prvky. Tak vnímáme náš nový podnik. Za výdejními pulty se skrývá špičková kuchyně s nejmodernější technikou a vybavením, které vévodí velký grill Big Green Egg na dřevěné uhlí. Pojďte nahlédnout i vy.

Interiér Bistro Paulus

Malá ochutnávka

Zážitkové kurzy vaření